Eerste Heilige Communie
 
De 'Eerste Heilige Communie' is de eerste keer dat je als Katholieke gelovige mag deelnemen aan 'de Maaltijd van Jezus'. Je krijgt tijdens de Eucharistieviering een hostie: een klein stukje brood dat in de Heilige Mis is veranderd in het 'Lichaam van Christus'. Zo komt Jezus zelf aanwezig.
 
Het woord 'communie' betekent gemeenschap. In de communie ontmoet je Jezus zelf, net zoals de andere mensen die ter communie gaan. Om de communie te mogen ontvangen moet je wel eerst zijn gedoopt.
 
De meeste kinderen worden gedoopt als ze een baby zijn en doen hun Eerste Heilige Communie als ze 7 of 8 jaar zijn en in groep 4 van de basisschool zitten.
 
Bij de parochie in Nieuw-Vennep kun je je voorbereiden op de Eerste Communie door mee te doen aan de voorbereiding op de Eerste Communie. Deze voorbereiding begint in oktober en duurt tot mei. In 7 bijeenkomsten wordt er veel verteld over Jezus en over hoe wij de wereld een beetje beter en mooier kunnen maken door voor elkaar te zorgen.
 
Voor meer informatie kunnen jij en je ouders kijken op de uitnodigingsbrief en om je aan te melden kunnen jullie het aanmeldingsformulier downloaden.
 

 

 

                                              

 Wilt u meer informatie?                                                                  Kijk dan ook het filmpje van Bewust Katholiek:

 
Lees ook eens het geloofsboekje over het sacrament van de Eucharistie eens door. (Bron Bisdom Rotterdam)