(Eucharistie)vieringen in de komende weken (celebrant o.v.b.):    

Zondag 22 januari 2023 om 10.00 uur in Nieuw-Vennep
Derde zondag door het Jaar
Celebrant: pater SVD
Koor: Cecilia koor
 
Zondag 29 januari 2023 om 10.00 uur
Vierde zondag door het Jaar
Celebrant: pater SVD
Koor: parochiekoor
 
Zondag 5 februari 2023 om 10.00 uur
Vijfde zondag door het Jaar
Celebrant: pater SVD
Koor: parochiekoor
 
 
 
Zondag 12 februari 2023 om 10.00 uur in Nieuw-Vennep
Zesde zondag door het Jaar
Celebrant: pater SVD
Koor: Mitswa koor
 
 
==  bezoek/deelname aan de vieringen gebeurd op eigen risico ==
 
 Voor de website van de R.K. parochie in Nieuw-Vennep klikt u op de link.
 
 
 
 (Nieuwe) informatieve film over de beide parochies: klik op deze link
 
 
 
Afbeelding invoegen
 
Pater Mathew afwezig

In verband met familie omstandigheden is pater Mathew Thekkeyil, eeder dan gepland, vertrokken naar India. Van zaterdag 24 december tot en met 17 februari is hij afwezig. Pastorale zaken worden in deze periode waargenomen door de paters SVD uit Hoofddorp.

 
 

Gerarduskalender 2023

De Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: élke dag een beetje spirit!¡¦

Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen.

De kalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een uitgebreide redactie van personeel en vrijwilligers rondom Klooster Wittem.

De opbrengst van de kalender komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit Klooster Wittem worden georganiseerd (zie ook op internet: www.kloosterwittem.nl)

De prijs is € 9,- inclusief schild. De verkooppunten zijn weer bij:

Mevrouw Afra van Ruiten, Julianalaan 28, Kaageiland, tel. 0252-545796

De heer Govert Vervaart, Weegbreestraat 5, Nieuw-Vennep, tel. 0252-674367 of 06- 11177451

  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Chaldeeuwse viering in Buitenkaag

Op zondag 25 september was er een bijzondere gezamenlijke viering van de geloofsgemeenschap Buitenkaag en Chaldeeuwse kerk in onze kerk in Buitenkaag.De viering werd voorgezeten door voorgangers pastoor Firas en Pater Mathew met nadruk op Chaldeeuwse ritus en de Chaldeeuwse koorzang.

De liturgie begon met een lezing uit het boek Profeet Jesaja, daarna werd de Evangelielezing voorgelezen in zowel de Aramees- als de Nederlandse taal. De viering werd opgeluisterd door 2 zangers van het koor van het Chaldeeuwse kerkcentrum. Aan het einde van de viering spraken pastoor Firas en pater Mathew hun tevredenheid uit over deze gezamenlijke viering.

Na afloop van de viering hebben de aanwezigen kennis gemaakt met elkaar onder het genot van koffie en gebak in centrum De Ontmoeting. Klik voor een sfeerimpressie op de link voor het fotoalbum.


 
Afbeelding invoegen
  Zingen in een koor is niets voor mij? Tuurlijk wel!! 

Vanaf 25 februari mogen de koren in de kerk weer gaan zingen. U zult merken dat het ene koor daar wat sneller mee is dat het andere maar 1 ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal op zoek naar nieuwe leden! Wat is nou leuker dan zingend je geloof uitdragen in een viering en ook nog eens gezellige contacten opdoen. Dat kan allemaal in één van onze koren.

Zowel het parochie koor in Buitenkaag (als de koren in Nieuw-Vennep) vinden het fijn om nieuwe leden erbij te krijgen en deze periode is dé tijd om hiervoor te kiezen! Waarom? Alle koren moeten weer opstarten en gaan repareren (lees: het repertoire instuderen). Muziek wat 2 jaar bijna niet (of geheel niet) is gezongen moet (opnieuw) ingestudeerd/opgefrist worden. Dit is een unieke kans om daarbij aan te sluiten. Dus kom eens kijken en voel je welkom! 'Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is' en iedereen kan zingen! Misschien niet solo maar wel in een koor. Meer info: kijk bij Parochie koor of ga naar de website van parochie Nieuw-Vennep.
 
  
De nieuwste editie van het parochienieuws is uit maar...
 
door veranderingen zijn er soms zaken alweer achterhaald. Ondanks alle inspanningen kan de redactie daar niet altijd tijdig op inspelen omdat de editie al naar de drukker is (of het beleid na publicatie alweer is gewijzigd).
Houdt daarom deze website goed in de gaten voor het laatste nieuws. Onze excuses voor het ongemak maar dit is helaas niet te voorkomen. Gaarne uw begrip hiervoor.
 
 
 
 
                 Parochienieuws                                 SamenKerk

Afbeelding invoegen


Afbeelding invoegen 

Vragen of opmerkingen over de website: Mail de webmaster

 

In onze parochie (kerk en pastorie) kunnen foto- en filmopnamen gemaakt worden t.b.v. de website en ons parochieblad.

 

Als parochie H. Joannes Evangelist volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grens­over­schrij­dend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdom­parochie/preventiebeleid