Afbeelding invoegen
 

Ik ben Aaron Paul A. Hizola svd. Ik ben geboren op 28 december 1984 in Fairview, Quezon City en opgegroeid in de Filipijnen in een klein gezin. Ik heb één zus die jonger is dan ik. Mijn ouders wonen nog steeds op de Filippijnen. Mijn zus woont in Australië.

-In zijn toespraak aan de vooravond van zijn priesterwijding herinnert hij zich dat hij op 12-jarige leeftijd door zijn ouders naar het seminarie werd gestuurd omdat hij een ondeugend kind was. Na een jaar werd hem gevraagd of hij nog verder wilde gaan, en hij zei "ja".
Hij zette zijn priesterstudie voort aan het Christ the King Mission Seminary. In 2010 werd hij novice en het jaar daarop deed hij zijn eerste geloften-

Als diaken was ik tot het moment van mijn priesterwijding werkzaam in Smokey Mountain in Manilla. Ik hielp de pastoor bij het vieren van de Eucharistie en andere parochie-activiteiten. Na ruim een jaar begon ik met de documenten voor mijn vertrek naar Nederland. In afwachting van de definitieve
toestemming deed ik twee maanden vrijwilligerswerk in Sadsadan, Mountain Province, om daar ook de pastoor te helpen. Ik arriveerde in Nederland op 21 februari 2018.

Mijn eerste indruk van Nederland was dat dit land zo schoon is. Het openbaar vervoer is zo efficiënt in vergelijking met mijn land. Ik heb gemerkt dat mensen hier altijd in beweging zijn en alles is gepland. Zelfs als het evenement over drie maanden of zelfs één jaar zal gebeuren. De cultuur is ook een beetje anders dan waar ik vandaan kom. Mensen zijn direct in het zeggen wat ze voelen. Als je ongelijk hebt of fout bent, zullen ze direct zeggen dat je ongelijk hebt of fout bent. Waar ik vandaan kom is het een beetje moeilijk om dingen direct te zeggen.


Ik denk dat de meeste mensen het met me eens zijn, vooral degenen die uit een ander land komen, dat de Nederlandse taal moeilijk is. Maar ik ben blij om de taal te leren. Ik vind de Nederlanders gepassioneerd en vriendelijk. Ook zijn Nederlanders altijd op tijd. Iets dat ik kan gebruiken en waar ik me aan kan aanpassen als een manier van leven.
Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik een nieuwe taal leer en Eucharistie mag vieren met de internationale gemeenschap en de Filipijnse gemeenschap.


Aaron Hizola svd