Kees van der Laan 40 jaar koorlid
"De Kaag is mijn kerk en daar ga ik voor"
 
Hoewel hij van niets wist, was het toch Kees van der Laan, die we op zondag 19 maart 2017 als eerste tegenkwamen, toen een Vennepse delegatie de Kaagse kerk betrad.
 
Hij wees ons de bundels en overhandigde ons een velletje met muziek, zodat hij er zeker van was dat we goed mee konden zingen.
  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Pastoor Ruben Torres leidde de dienst en als toetje had hij nog een verrassing voor de jubilaris.
Hij riep Kees naar voren en vroeg zich af of Riet, de vrouw van Kees, er was. "Nee", zie Kees, maar een luid "ja" klonk achteruit de kerk. Samen met een kleinkind steunde ze Kees, toen hij eerst een lovende speech kreeg van Gerard van Veen, organist van het koor Laudate Dominum Omnes Gentes en hem de versierselen werden opgespeld.

Kees kreeg van het Bisdom de gouden eremedaille + oorkonde van de Kerkelijke Stichting St. Gregorius. Hij was er zichtbaar blij mee.
Vanuit de kerk klonk zachtjes: "Tsja... Kees is gewoon het koor"! Door zijn luide stem geeft hij volume aan het Kaagse kerkkoor. En dat al veertig jaar lang!
 
PS. Torres benadrukte dat hij ook al meer dan veertig jaar een uiterst waardevolle vrijwilliger is, die zitting heeft in het Parochiebestuur. Aan dat laatste komt halverwege 2017 een einde omdat hij de mooie leeftijd van 75 jaar gaat bereiken.
 
Ook Wim van Es sprak Kees nog eens toe en sprak over zijn grote toewijding voor de Kaagse kerk. Elke zaterdag kijkt Kees of er kaarsen moeten worden ververst, of de kerk netjes is en of de temperatuur voor de kerkdienst goed is.
 
Kees, namens alle parochianen: van harte gefeliciteerd met dit jubileum!
  Afbeelding invoegen