61ste Kerkveiling 2019 vindt plaats op 8-11-2019
 
Afbeelding invoegen  
Op vrijdag 9 november was in zaal 'De Ontmoeting' weer de jaarlijkse kerkveiling.
Sinds het zelfstandig worden van de kerk in 1948 is de kerkveiling al traditie. Dit jaar was (waarschijnlijk) de 60ste editie. De kerk is 1931 gebouwd en kent al een lange traditie. 
 
'Kruis of Munt'.... Er was dit jaar voor de kerkveiling weer een uitdagend thema gekozen: een keuze voor het materiële kan gaan ten koste van het spirituele. Met andere woorden: het beleven van ons geloof in een inspirerende en warme omgeving kan alleen blijven bestaan als de financiële basis op orde is.
Hoewel iedereen hoopte op een goede opbrengst, was het ook belangrijk dat het een leuke en gezellige avond ging worden.
 
Het succes van de veiling werd niet alleen bepaald door het aanbod meer dan 200!! kavels (goederen en diensten), maar vooral ook door de aanwezigheid van de vele mensen die kwamen kijken en willen bieden.En de zaal was goed gevuld!!
 
Tevens was er een gratis loterij met 3 prachtige prijzen en de aanwezigen kregen 2 consumptiebonnen en heerlijke hapjes (o.a. kaas, diverse worsten en bitterballen).
 
 
De avond begon met een moment van stilte voor de in augustus overleden veilingmeester Piet van Dijk. Jarenlang heeft hij de veiling op zijn eigen markante wijze aangevoerd en een klein in memoriam was een passend begin van de avond. Daarna werd de avond officieel geopend door Kees van der Laan met een korte uitleg en ook aandacht voor de AVG-wetgeving....
Rond 20.15u ging de veiling goed van start en werd de eerste van de meer dan 215! kavels geveild.
 
Veilingmeester Sjaak Verkade had de vaart er goed in zitten en was rap van de tongriem gesneden. Hij had al snel de lachers op zijn hand met opmerkingen als:
'Een vaartocht van € 90. 40 geboden, blijft er 50 over voor les'. Maar ook: Pantoffels maat 39 met een fles wijn: allebei een soort antivries. Bieden maar!'
Alle kavels gingen grif van de hand. Vooral de halve en hele pondjes paling (met of zonder drank) gingen grif van de hand voor soms meer dan € 80. Een uitschieter was een prachtige man met streekproducten dat weg mocht voor uiteindelijk 130 euro.
Ook een (5 sterren) insectenhotel en een "moment sfeerlicht" wisselden van eigenaar en de etentjes bij de KTS in Voorhout en bij pastoor Ruben gingen voor een mooie prijs.
 

 
 
Een hilarisch moment was de aanbieding van de akoestische gitaar, met plectrum en hoes. 
Wim van Es gaf (door het plastic heen) een demonstratie van de mogelijkheden van de gitaar.
De aanwezigheden een keur aan nieuwe "muzikale" mogelijkheden ontstaan voor de parochie.
Helaas was Wim zelf daar niet voor de strikken....
De allerlaatste kavel, een Gazelle fiets, omschreven door de veilingmeester als 'een fiets met ervaring' ging van de hand voor 110 euro. De nieuwe trotse eigenaar is woonachtig in Nieuw-Vennep en had dus nog een nachtelijk fietstochtje voor de boeg....
 
Al met al kon men terugkijken op een zeer gezellige en vooral (financieel) geslaagde avond. Er was voor meer dan  € 9.600,00 geboden en met de eerder aangebrachte donaties, schenkingen e.a. komt de jaarlijkse bijdrage voor de kerk bijna uit op 20.000 euro!!
Iedereen die hier aan bijgedragen heeft: heel hartelijk bedankt.
Voor wat fotomomenten kijk in het fotoalbum.